Aleksander Skou

"Maveproblemer er vanskelige at forstå, frustrerende at have og et tabu at tale om."

Maveproblemer er...

Vanskelige at forstå

Er du også blevet forvirret op til flere gange over, hvad du egentlig skal gøre ved dine maveproblemer? Det ved jeg godt, fordi det er der rigtigt mange andre, der også er.

Sagen er den, at der er så mange forskellige årsager til maveproblemer og de kan alle sammen potentielt være årsagen hos dig. Det kan lyde overvældende og det er det skam også. Det er jo slet ikke meningen, at du skal navigere i alt det alene!

Frustrerende at have

Det er jo vanvittigt frustrerende, når maven pludselig begynder. Om det måtte være den utilpasse følelser af ikke at kunne komme af med det eller føle dig tømt - til den ubehalige oppustethed, der gør tøjet svært at passe, fordi du ligner en gravid i 6. måned.

Maven fylder meget i dine tanker og gør det svært bare at have det godt. Du kan ikke spise det, du vil og føler dig utilpas i sociale sammenhænge. Alt i alt føler du måske ligefrem, at du mister din frihed.

... og så er det tabubelagt at tale om

Har du nogensinde været på toilettet? Ja? Jamen, det har jeg da også. Det tror jeg (og håber jeg), at vi alle har - men vi taler ikke om det. Det usagte bliver et tabu og det gør i sidste ende også, at du ikke har nogen at tale med det om og står alene med din mave.

Jeg ved det godt, fordi jeg har selv været dér

Jeg har næsten altid været interesseret i sundhed generelt. Jeg har selv haft uforklarlige maveproblemer, som jeg i virkeligheden har brugt det meste af mit unge liv på at jagte svar på.

Jagten på sandheden

Jeg blev overbevist om, at sukker og junkfood var usundt. Jeg satte ikke spørgsmålstegn ved hvorfor, fordi forklaringerne var ofte logiske og rationelle. Det er jo usundt?

Få år senere fik jeg at vide, at kød var usundt. Uden at jeg egentlig kan give dig nogen forklaring på det, så begyndte jeg at tro på det. Derfor begyndte jeg at spise plantebaseret - med andre ord vegansk. Ingen kød, æg, mejeri. Kun planter. Jeg begyndte at opleve et ubehag i maven, men jeg fik at vide, at det var helt normalt. Så jeg var overbærende og fortsatte min overbevisning om, at det jeg gjorde, var det rette.

Jeg fik så at vide, at nogle planter indeholder noget problematisk kaldet lektiner. Det gjorde, at jeg måtte frasortere et stort sortiment i min plantegruppe. Fik min mave det bedre? Nej, tværtimod.

Kort tid efter fik jeg at vide, at FODMAPs jo var problemet. Så jeg prøvede at navigere i et umuligt skema over fødevarer, der på ingen måde gav mening for mig. Mine maveproblemer fortsatte.

Genkender du min historie?

Fortæl mig om din historie i en besked til mig. Jeg vil gerne hjælpe dig til at finde din vej ud af dine maveproblemer - om det er med mig eller ej. Lad os tage en gratis telefonsamtale og finde ud af, hvad der giver mening for dig.

Ja tak!

Uddannelse

Jeg er både uddannet inden for det etablerede og konventionelle sundhedssystem som professionsbachelor i ernæring og sundhed (PBES) samt inden for alternativ behandling som ernæringsterapeut og naturopat ibm.

Professionsbachelor i ernæring og sundhed

Gennem min første uddannelse som PBES blev jeg uddannet i det fundamentale sundhedsperspektiv. Det indebærer fysisk, mental og social sundhed. Den ene sundhed er ikke mere vigtig end den anden og de alle tre sundhedsperspektiver er med til at løfte os som menneske på mere end ét punkt. Mad er vores levevis, der har indflydelse på vores basale fysik og særdeles vores mentale og sociale velvære og er det, der samler mennesker i et fællesskab.

Ernæringsterapeut

Som ernæringsterapeut er jeg uddannet til at se det hele menneske i en holistisk tilgang. Det indebærer både ernæring, psykiske traumer og sociale relationer. Ernæring bliver betragtet som langt mere end blot energigivende. Næringsstoffer bidrager til vores fundamentale funktioner, der stimuleres til under- eller overaktivitet alt afhængigt af mængderne samt indflydelsen på vores samboer - mikroorganismerne. Psykiske traumer anses at være manifesteret tidligere i vores liv og bidrager til, såvel som sociale relationer, egentlige dysfunktioner i vores fysiologi. Perspektivet i denne sammenhæng er, at vores fysiske, mentale og sociale sundhed alle påvirker hinanden og kræver derfor denne holistiske tilgang, der ser det hele menneske.

Naturopat ibm.

Naturopat ibm. minder meget om ernæringsterapeut, men bestræber sig særligt på regulering af organfunktioner til støtte af selve sygdomsbehandlingen gennem naturlægemidler.

Samlede kompetencer

Mine tre uddannelser tillader en holistisk terapeutisk tilgang til sygdomsbehandling af klienter. Jeg kan arbejde med klienter i et bredt sundhedsperspektiv, der indtænker flere indsatsmuligheder og samtidigt være kritisk overfor selve indsatsen ift. indgriben i det daglige liv.