Aleksander Skou

"Maveproblemer er vanskelige at forstå, frustrerende at have og et tabu at tale om."

Aleksanders har selv haft maveproblemer

Jeg er født i 94 og har det meste af mit liv været interesseret i generel sundhed og velvære. I starten oplevede jeg, at det var svært at navigere i en jungle af viden og myter på Google. Jeg har endda selv været røget i fælden adskillelige gange: jeg læste at sukker var decideret sundhedsskadeligt, at animalske fødevarer førte til livsstilssygdomme og at forarbejdet mad førte til dårligdom.

Det førte dog i sidste ende til, at jeg udvilkede en restriktiv spiseadfærd med meget lidt variende kost, som førte til mine maveproblemer. Jeg oplevede forstoppelse, oppustethed og af og til mavesmerter. Det stod på i temmelig lang tid - fordi jeg jo var overbevist om, at min sund og god for mig.

Jeg blev klogere

Heldigvis blev jeg klogere. Jeg lærte, at vi er forskellige. Selvfølgelig var det uhensigtsmæssigt for nogen at spise enten sukkerholdige, animalske eller forarbejdede fødevarer. Det gælder bare ikke for alle. Det blev en vigtig lektie, som jeg tog med mig videre, da jeg begyndte at behandle maveproblemer.

Jeg gennemgik det meste af min professionsbachelor i ernæring og sundhed på 3,5 år med maveproblemer. Først da jeg begyndte at læse til ernæringsterapeut (2 år), at fordøjelsen ikke blot var en tragt til mad men et sanseligt økosystem, der kræver en unik tilgang til en unik person.

Jeg behandlede mig selv

Efter at have søgt viden og forståelse på mavens sundhed i årvis, nåede jeg endelig frem til, at det faktisk var uhyre simpelt. Der er nemlig kun 5 måder at arbejde med maven på:

1) Fjern problemvoldere
2) Støt fordøjelsesfunktioner
3) Genskab tarmbakterier
4) Få god næring
5) Skab balance i krop og sind

Jeg fulgte modellen og efter ganske få uger oplevede jeg en forbedring indtil problemet gik væk. Helt kort fortalt fjernede jeg nogle fødevarer for en kort stund, der førte til ro i maven. Imens havde jeg fokus på at få genskabt et godt tarmmiljø, så da jeg genintroducerede fødevarerne, var de ikke længere et problem i maven.

Behandling af maveproblemer

Jeg blev uddannet til at sygdomsbehandle, hvor tilgangen altid var igennem maven. Først efter lang tid slog det mig - hvorfor ikke bare holde mig til maven? Jeg opdagede, at over 400.000 mennesker er registreret i det danske folkeregister for tarmdiagnoser. Jeg begyndte at praktisere og 9/10 henvendelser var fra kvinder. Mænd går simpelthen bare ikke til lægen.

Nu hjælper jeg kvinder til en bedre tilværelse uden maveproblemer: de lærer at forstå, hvad årsagen er til deres maveproblemer, hvordan de får ro i maven (tager gennemsnitligt 2-6 uger) og hvordan de sikrer sig, at problemet aldrig vender tilbage.

Se klienter

Genkender du min historie?

Kunne du tænke dig at se, hvordan jeg typisk arbejder med mine klienter? Jeg har sammensat et fleksibelt forløb, der tillader al den hjælp, som du skal bruge for at få ro i maven.

Se forløb

Uddannelse

Jeg er både uddannet inden for det etablerede og konventionelle sundhedssystem som professionsbachelor i ernæring og sundhed (PBES) samt inden for alternativ behandling som ernæringsterapeut og naturopat ibm.

Professionsbachelor i ernæring og sundhed

Gennem min første uddannelse som PBES blev jeg uddannet i det fundamentale sundhedsperspektiv. Det indebærer fysisk, mental og social sundhed. Den ene sundhed er ikke mere vigtig end den anden og de alle tre sundhedsperspektiver er med til at løfte os som menneske på mere end ét punkt. Mad er vores levevis, der har indflydelse på vores basale fysik og særdeles vores mentale og sociale velvære og er det, der samler mennesker i et fællesskab.

Ernæringsterapeut

Som ernæringsterapeut er jeg uddannet til at se det hele menneske i en holistisk tilgang. Det indebærer både ernæring, psykiske traumer og sociale relationer. Ernæring bliver betragtet som langt mere end blot energigivende. Næringsstoffer bidrager til vores fundamentale funktioner, der stimuleres til under- eller overaktivitet alt afhængigt af mængderne samt indflydelsen på vores samboer - mikroorganismerne. Psykiske traumer anses at være manifesteret tidligere i vores liv og bidrager til, såvel som sociale relationer, egentlige dysfunktioner i vores fysiologi. Perspektivet i denne sammenhæng er, at vores fysiske, mentale og sociale sundhed alle påvirker hinanden og kræver derfor denne holistiske tilgang, der ser det hele menneske.

Naturopat ibm.

Naturopat ibm. minder meget om ernæringsterapeut, men bestræber sig særligt på regulering af organfunktioner til støtte af selve sygdomsbehandlingen gennem naturlægemidler.

Samlede kompetencer

Mine tre uddannelser tillader en holistisk terapeutisk tilgang til sygdomsbehandling af klienter. Jeg kan arbejde med klienter i et bredt sundhedsperspektiv, der indtænker flere indsatsmuligheder og samtidigt være kritisk overfor selve indsatsen ift. indgriben i det daglige liv.

Kontakt